Von Kvang Sza

Eredeti Fény Zen Közösség és Templom

Téli háromhónapos zen gyakorlat (kjolcse), 2017-18.

Dátum: 
2017. november 25. 17:00 - 2018. február 25. 13:00

2017. november 25. és 2018. február 25. között folyamatos intenzív téli gyakorlatot tartunk az Eredeti Fény Templomban Csong An Szunim vezetésével.

A gyakorlat intenzitása (szoros napirend, hosszú ülések) miatt kérjük, csak azok jelentkezzenek, akik már vettek részt legalább egy hétvégi gyakorlatunkon.

A három hónap során az intenzív hét időszakán kívül (január 6-13.) bármelyik nap lehet csatlakozni, illetve távozni. Az esetenkénti minimális részvételi idő: 3 nap. Természetesen az elvonulást megelőzően is lehet érkezni, illetve azután távozni.

Az intenzív héten (2018. január 6-13.) való részvétel feltételei a következők: egyrészt ez az idő csak teljes egészében látogatható, tehát ezen a héten nincs belépés és kilépés. Aki már vett rész intenzív héten, legkésőbb január 4., csütörtök estig be kell érkeznie. Aki még nem vett rész, az január 2., keddtől legyen jelen. 

Jelentkezés előtt, kérjük, olvassátok el a Templomi Szabályokat, valamint a téli kjolcse tudnivalóit!

A jelentkezés az alábbi űrlap beküldésével lehetséges, beküldésének sikerességét egy azonnali automatikus email jelzi. Ezt követően mindenkivel személyes kapcsolatot veszünk fel a részvétel elfogadását, valamint az érkezés és távozás javasolt időpontját illetően, hogy minimálisra csökkenthessük a mozgást az elvonulás ideje alatt. A beküldés sikertelensége vagy a személyes válasz elmaradása esetén kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinkenKérjük, az eseményen való részvétel nyugtázásáig ne vásároljatok menetjegyet. 

A hely megközelítése autóval vagy gyalogosan itt található. A busszal érkezőknek Esztergom Autóbuszállomástól és Búbánatvölgy megállóhelytől, a vonattal érkezőknek pedig Esztergom Vasútállomástól tudunk a templomig transzportot biztosítani, erre reggel 7:30 és 8:30, valamint este 17:30 és 18:00 óra között van lehetőség. Ennek igényét a jelentkezési űrlapon jelezzétek.

A Dharma-beszédek, interjúk és munkaperiódusok kivételével teljes szilenciumot érvényesítünk a gyakorlat ideje alatt a templom teljes területén. A csend megtartása mellett felfüggesztjük a digitális kommunikáció bármely fajtáját is. Sürgős esetben az irodában lehet kommunikálni a templom felelőseivel.

Az elvonulás ideje alatt napi három vegetáriánus (igény szerint vegán) étkezést, valamint heti rendszerességgel mosást és szárítást biztosítunk.

Hoznivalók: a szokásos tisztasági felszerelésen és gyakorló ruhán kívül hálózsák, elemlámpa, papucs, valamint ébresztésre alkalmas eszköz. Ülőmatrac és párna rendelkezésre áll a helyszínen.

Az öltözék megválasztásakor kérünk, ne viselj 1) trikót, ujjatlan felsőt, 2) mélyen kivágott felsőt, 3) rojtos, lebernyeges, lógó leples öltözéket, 4) térd fölé érő nadrágot, 5) szoknyát, 6) szorosan testhez simuló (sztreccs) ruhadarabokat, 7) feliratot, képet hordozó öltözéket, 8) rikító, élénk színű ruházatot.
Kérünk továbbá, hogy a Dharma Terembe csak zokniban lépj be.

Aki komolyabb pszichés problémával küzd, pszichiáteri kezelés alatt áll, annak nem javasoljuk a részvételt.

Az elvonulás nem ingyenes és fix díja sincs. Kérjük, adományaitokkal segítsétek a templom működését.

Budapesti központunkban a szerdai, csütörtöki és vasárnapi gyakorlatok az elvonulás ideje alatt is zavartalanul folytatódnak.

Az információkat a később felmerülő kérdéseknek megfelelően igyekszünk bővíteni, ezért érdemes ismételten visszalátogatni az oldalra.

Az esemény napirendje:
03:40 Ébresztő
04:00 Reggeli énekek
05:00 2x50' ülőmeditáció
07:00 Reggeli
07:40 Munka
08:45 15' szünet
09:00 2x50' ülőmeditáció
11:00 Ételfelajánló szertartás
12:00 Ebéd
13:00 Séta (opcionális)
14:00 2x50' ülőmeditáció
17:00 Vacsora
18:30 Esti énekek
19:00 2x50' ülőmeditáció
20:50 Négy Bódhiszattva fogadalom
22:00 Villanyoltás

Szeretettel várunk mindenkit!

Jelentkezés a háromhónapos téli elvonulásra 2017-18/ Application for the three-month winter retreat, 2017-18

Jelentkezés a 2017. november 25. és 2018. február 25. közötti háromhónapos téli zen gyakorlatra. Kérjük, a megjegyzés mezőben tüntessétek fel az esetleges táplálkozási (érzékenység, allergia) és alvási (horkolás) problémákat! A jelentkezés beküldésének sikerességét egy azonnali automatikus email jelzi. Ezt követően mindenkivel személyes kapcsolatot veszünk fel a részvétel elfogadását, valamint az érkezés és távozás javasolt időpontját illetően, hogy minimálisra csökkenthessük a mozgást az elvonulás ideje alatt.
Az automatikus email, illetve a személyes válasz elmaradása esetén kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken.
--------
Application to the three-month winter retreat between 25 November, 2017  and 25 February, 2018 in Won Kwang Sa. Please, let us know about your possible issues with sleeping (snoring) or with the food (allergy, special diet) using the "Remarks" field. When successfuly sent, you get an automated confirmation email immediately and soon we respond to everyone's application suggesting the exact arrival and departure times so as to minimize traffic during the retreat.
Should you not receice the automatic or personal answer, please contact us.

:
:
Elolvastam, elfogadom és egyetértek az Eredeti Fény Zen Templom Templomi Szabályzatával. I have read, understood and agreed to follow the Won Kwang Sa Temple Rules.
Copyright © 2019 Won Kwang Sa, Esztergom, Pf 138. H-2501.
Weblapkészítés Mobilra és Táblagépre