Von Kvang Sza

Eredeti Fény Zen Közösség és Templom

Templomunk támogatási rendszerének változása

Kedves Barátaink, Gyakorló Társaink!

Hét év telt el azóta, hogy az adományozás rendszerét bevezettük templomunk minden gyakorlatán és egyéb eseményén. A templom szellemi életünk legfontosabb színtere, célunk pedig, hogy minél több lényt mentsünk meg a szenvedéstől.

Jelenlegi helyzetünk és a közeljövő kirajzolódó képe egyaránt megkívánják, hogy elkülönítsük az önköltséget (a templomban tartózkodás materiális részét – szállás, étkezés) a tanításért adott adománytól, mely utóbbi szellemi, kereskedelmi szemszögből nem kifejezhető.

Ennek megfelelően arra kérünk mindenkit, hogy minden zen gyakorlat alkalmával, legyen az tábor, elvonulás vagy intenzív meditáció, személyenként és naponként 6 000 Ft-tal járuljon hozzá a templom infrastruktúrájának használatához. A szertartások továbbra is adomány alapúak maradnak.

Az önköltség kiszámítása

— hétvégi esemény (nettó 3 nap, csütörtök délutántól vasárnap délutánig) 18,000 Ft /fő

— tíznapos elvonulás (nettó 10 nap, csütörtök délutántól a rákövetkező hét vasárnap délutánig) 60,000 Ft/fő

— 90 napos elvonulás
                        1-30 nap 6,000 Ft/nap/fő
                        31-60 nap 5,000 Ft/nap/fő
                        61-90 nap 4,000 Ft /nap/fő

 

A fizetés módjai

A táborra vagy elvonulásra való jelentkezés az alábbiak szerint módosul:

- jelentkezésed visszaigazolását követően kérünk, hogy utalj át előlegként 10,000 Ft-ot a hétvégi, 30,000 Ft-ot a 10 napos, illetve 50%-ot a téli gyakorlatra való jelentkezés esetén. Ha várólistára kerültél, kérünk, ne utalj előre.

- Az önköltség hátralékát akár készpénzben, akár utalással a zen gyakorlat ideje alatt kiegyenlítheted a templom irodájában. Ekkor nyílik alkalom a tanításért adandó adomány átnyújtására is, lehetőségeid mértékében, illetve a templomban kapott tanítás értékét figyelembe véve.

Lemondási feltételek

Ha a kezdet előtt legalább 7 nappal mondod le részvételed, az előleg automatikusan visszajár. Ha később tudatod velünk ugyanezt, akkor csak abban az esetben jár vissza az előleg, ha a várólistáról valaki átveszi a helyedet. A templomi gyakorlat megkezdése után, idő előtti távozás esetén, nem jár vissza az előleg.

A fentiek segítségével világosan meg tudjuk határozni azt az anyagi, illetve szellemi kapcsolatot, amelyet a templommal tartunk. Ennek helyes szemlélete és letisztázása az az alap, amelyre közös jövőnket, mint gyakorló közösség, építhetjük.

A költségek átütemezése vagy kiváltása

Ha olyan helyzetben lennél, hogy szeretnél egy eseményen részt venni, de pénzügyi gondjaid vannak, kérlek jelezd a jelentkezés során. Ekkor mérlegelni fogjuk, hogy elbírja-e az esemény költségkerete, hogy később egyenlítsd ki a tartozásod, vagy munkával váltsd meg (1/1 nap alapon). A következő templomi eseményre való jelentkezésed előtt a tartozást ki kell egyenlítened.

Kérjük megértéseteket és támogatásotokat, hogy a megkezdett úton együtt haladhassunk tovább!

A Dharmáért adott adomány szükségessége és belátása elsősorban erkölcsi/szellemi érzékenységünkön múlik. Ez az adomány a hagyomány fennmaradásának a támogatása, azon személyek és intézmények működésének, fejlődésének lehetővé tétele, akiknek és amelyeknek a felébredés útján való haladásunkat köszönhetjük.

Az adományozásra sokféle lehetőség van, mind az eseményekhez, gyakorlatokhoz köthetően, mind pedig azoktól függetlenül. Erről részletesen szól a mellékelt dokumentum.

A jövőnket csak együtt és közös erőfeszítéssel alakíthatjuk ki. Ezen az úton tesszük stabil alapokra nemcsak a templomot, hanem az ott folyó szellemi tevékenységet is. Így tudunk generációkat szolgálni azért, hogy mindannyian elérjük a felébredést, és megszabadítsunk minden lényt a szenvedéstől.

Köszönjük kitartó zen gyakorlatotokat és a közösség iránti odaadásotokat!

Közösségünk bankszámla adatai:

Név: Eredeti Fény Zen Közösség
Cím: 2500 Esztergom, Fári kút 9867
Bank: Duna Takarék Bank Zrt.
Bank címe: 9022 Győr, Árpád út 93.
Számlaszám: 58600575-11250450

Külföldről:
IBAN: HU42 58600575 11250450 00000000
SWIFT/BIC: DTBAHUHB

magyar
Copyright © 2019 Won Kwang Sa, Esztergom, Pf 138. H-2501.
Weblapkészítés Mobilra és Táblagépre