Von Kvang Sza

Eredeti Fény Zen Közösség és Templom

Történet

Tervünket 2003 óta hordozzuk szívünkben és valósítjuk meg a világban. A megfelelő hely 2004 szeptemberében jelent meg - vagy inkább ez a csodálatos hely talált miránk a Pilisben. 2005-ben indult a földvásárlás, 2006-ban az építkezés. 2008-ban tartottuk első 90 napos elvonulásunkat a templomban. 2009-ben megkezdődött az új zen terem és egyéb kiszolgáló épületek építése, és ebben az évben tartottuk a második hosszú elvonulást, melynek formáját eredeti tanítónk,

Szung Szán zen mester alakította a nyugati stílushoz a koreai hagyomány alapján,

Miért megyünk bele ilyen erőfeszítésbe, hogy a zöld mezőre, a hegyek közé, egy eldugott völgybe templomot építsünk? A fő okok a következők:

  • Szükségünk van egy a természetbe beágyazott, kertművelést is lehetővé tevő területre a templom számára, ahol állandó jelleggel megtarthatjuk egyre növekvő létszámú 90 napos téli elvonulásainkat, nyári gyakorlatainkat és workshopjainkat. Ez utóbbiak rövidebb, 3-7 napos meditációk és műhelyek, melyekben az eredeti hagyomány és a jelenkori kultúra különböző módon vegyül és érvényesül.
  • Egyre nő a koreai buddhizmuson belül a nyugati szerzetesek és szerzetesnők száma, akik bár visszatérnének hosszabb-rövidebb időre ázsiai kolostori gyakorlatukról, Európában nincs számukra megfelelő hely, ahol tartózkodhatnak, élhetnek és gyakorolhatnak.
  • Vannak emberek, akik szeretnének szerzetessé lenni, de nincs olyan templom, ahol alapképzésüket megszerezhetnék, hogy onnan Koreába menjenek, és ott folytassák gyakorlatukat.
  • Végül, de nem utolsósorban - tényleg szükség van egy olyan helyre a természet közepén, ahol menedéket találhat minden meditálni vágyó, aki egy meditációs közösségben szeretne élni, vagy bizonyos ideig maradni.

 

Copyright © 2019 Won Kwang Sa, Esztergom, Pf 138. H-2501.
Weblapkészítés Mobilra és Táblagépre