Von Kvang Sza

Eredeti Fény Zen Közösség és Templom

Tanítói vonal

Szung Szán zen mester (Szung Szán Heng Von Dészonszánim)-, a koreai Csogje Rend 78-ik pátriárkája. Ko Bong zen mester tanátadása révén vált 22 éves korára a legfiatalabb koreai zen mesterré. Száznapos éneklő elvonulás útján nyerte el a megvilágosodást, és további három évnyi csendes meditációt követően a Csogje Rend megújítása mellett kötelezte el magát. Ennek első lépéseként külföldre vitte a Tant és nyugaton alapított tanítványi közösséget, mely a világ minden főbb kulturális övezetében teret nyert.

Szung Szán Zen Mester a szerzője az "Egyetlen szál virág az egész világ - 365 kongan a mindennapi élethez", a "Hamut a Buddhára", a "Zen iránytű", a "Csak nem tudom", a "Tíz kapu" és "A tér csontja" című könyveknek.
Dészonszanim 2004 november 30-án távozott a Nirvánába, több tucat meditációs központot és több száz aktív tanítványt hagyva maga mögött, akik tovább viszik szellemi örökségét.

Csong An Szunim, az Eredeti Fény Templom apátja, egyike Szung Szán zen mester közvetlen tanítványainak. Mesterétől 1999-ben kapott tanítói felhatalmazást, mely működését 2000-ben kezdte meg. Dharma beszédeinek gyűjteménye itt látható.

 

Copyright © 2019 Won Kwang Sa, Esztergom, Pf 138. H-2501.
Weblapkészítés Mobilra és Táblagépre