Szeptemberi Zen tábor II – 2020

Kedves Jelentkezők!
A létszám elérte a templom által biztosított maximumot, így a szeptember 6.-tól jelentkezők várólistára kerülnek.
Köszönjük megértéseteket.

Zen tábor, 2020. szeptember 24. és 27. között, Csong An Szunim vezetésével.

A hétvégi zen táborokat azért hoztuk létre, hogy kevésbé formális körülmények között a Szangha tagjai jobban megismerhessék a zent — és egymást. A zen elvonulások szabályrendszere szükségszerűen szoros, a zen táboroké lazább. A részleteket lásd az alábbi táblázatban.

Jelentkezés előtt, kérjük, olvassátok el a Templomi Szabályokat és a Beleegyező Nyilatkozatot!

Az esemény önköltsége (a 3 teljes napra ) 22,500 Ft.
A jelentkezés visszaigazolásakor kérünk, utalj át ebből 10,000 Ft előleget a Közösség bankszámlájára,  az utalás megjegyzésében jelölve, hogy kinek a részére és melyik eseményre. Amennyiben külföldi számláról kellene utalnod, a teljes önköltséget rendezheted a helyszínen.

A részvétel csak teljes időre lehetséges. Természetesen azt megelőzően is lehet érkezni, illetve azután távozni.

Kérünk, add meg a templomnak és gyakorlótársaidnak azt a tiszteletet és megbecsülést, hogy a tábor teljes időtartamát a templomban töltöd, csütörtök délutántól vasárnap délutánig. Ha ez nem menne, akkor egynapos programjainkat ajánljuk figyelmedbe.

A jelentkezés az augusztus 15-től elérhető űrlap beküldésével lehetséges, beküldésének sikerességét egy azonnali automatikus email jelzi. Ezt követően mindenkivel személyes kapcsolatot veszünk fel a részvétel elfogadását, valamint az érkezés és távozás javasolt időpontját illetően, hogy minimálisra csökkenthessük a mozgást az elvonulás ideje alatt. A beküldés sikertelensége vagy a személyes válasz elmaradása esetén kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinkenKérjük, az eseményen való részvétel nyugtázásáig ne vásároljatok menetjegyet. 

A hely megközelítéseautóval vagy gyalogosan itt található.
A busszal érkezőknek Esztergom Autóbuszállomástól vagy Búbánatvölgy megállóhelytől, a vonattal érkezőknek pedig Esztergom Vasútállomástól tudunk a templomig transzportot biztosítani. A tömegközlekedést igénybe vevőktől kérjük, hogy legkésőbb csütörtök 15:00 óráig érkezzenek be Esztergomba, hogy a transzportot időben, kényelmesen lebonyolíthassuk. Kérjük továbbá, hogy Budapestről elindulva küldj egy értesítő SMS-t.
Az autóval érkezőket kérjük, úgy érkezzenek a helyszínre, hogy a pontosan 16:00 órakor kezdődő formai instrukciónmár kényelmesen részt vehessenek.

A tábor ideje alatt napi három vegetáriánus (igény szerint vegán) étkezést biztosítunk.

Hoznivalók: a szokásos tisztasági felszerelésen és gyakorló ruhán kívül hálózsák, elemlámpa, papucs, valamint ébresztésre alkalmas eszköz. Ülőmatrac és párna rendelkezésre áll a helyszínen.

A dharma termi öltözék megválasztásakor kérünk, ne viselj 1) trikót, ujjatlan felsőt (topot), 2) mélyen kivágott felsőt, 3) rojtos, lebernyeges, lógó leples öltözéket, 4) térd fölé érő nadrágot, 5) szoknyát, 6) szorosan testhez simuló (sztreccs) ruhadarabokat, 7) feliratot, képet hordozó öltözéket, 8) rikító, élénk színű ruházatot.
Kérünk továbbá, hogy a Dharma Terembe csak zokniban lépj be.

Aki komolyabb pszichés problémával küzd, pszichiáteri kezelés alatt áll vagy a nátha enyhe tüneteivel rendelkezik, annak a részvétele orvosi engedélyhez kötött. Lásd a Beleegyező nyilatkozatot.

Mivel szálláshelyeink száma korlátozott, kérünk, ha teheted, hozz sátrat.

Az esemény napirendje:
04:40 Ébresztő
05:00 Reggeli énekek
06:00 40’ Ülőmeditáció
07:00 Reggeli
07:45 Munka
10:00 40’ Ülőmeditáció
11:00 Ételfelajánló szertartás
12:00 Ebéd
13:00-17:00 Délutáni program
17:30 Vacsora
19:00 Esti énekek
19:30 2×40’ Ülőmeditáció
21:00 Négy Bódhiszattva Fogadalom
22:00 Villanyoltás

Kérünk, add meg a templomnak és gyakorlótársaidnak azt a tiszteletet és megbecsülést, hogy a tábor teljes időtartamát a templomban töltöd, csütörtök délutántól vasárnap délutánig. Ha ez nem menne, akkor egynapos programjainkat ajánljuk figyelmedbe. Köszönjük megértésed és együttműködésed.

Szeptemberi Zen tábor II – 2020

  • Esemény kezdete: 2020.09.24
  • Esemény vége: 2020.09.27
  • Esemény kezdési ideje: 2020.09.24 17:00
  • Telefonszám: +36 20 257 3856
  • E-mail cím: eredetifeny@gmail.com
  • Kategória: Zen tábor - kezdő
  • Esemény vezetője: Csong An Szunim
  • Helyszín: Eredeti Fény Zen Templom