Kiadványaink

Minden kiadvány személyesen megvásárolható:

  • Templomunkban – 2500 Esztergom, Búbosbanka u. 61.

Online rendelési lehetőségek:

A Bookline felületén: https://bookline.hu/product/home.action?_v=Csong_An_Szunim_Uss_vagy_fuss&type=20&id=4014835

Az antikvárium.hu weboldalon:

Virágh Szabolcs: Küzdj és ébredj (Eredeti Fény Zen Templom, 2021) – antikvarium.hu

Virágh Szabolcs: Üss vagy fuss (Eredeti Fény Zen Templom, 2020) – antikvarium.hu

Seung Sahn: A zen iránytűje (Cartaphilus Könyvkiadó, 2008) – antikvarium.hu

!!! ÚJDONSÁGAINK !!!

Virágh Szabolcs: Kis Buddhák (Eredeti Fény Zen Templom, 2022) – antikvarium.hu

Szung Szán: Fénypontok (Eredeti Fény Zen Templom, 2022) – antikvarium.hu

Zen iránytű

Szung Szán zen mester legelső és leglényegesebb tanítása, amely a buddhista hagyomány egészét ismerteti, a legfontosabb alapelvek és szerkezetek megrajzolásával. Nélkülözhetetlen alapmű, nem csak zen gyakorlóknak.

Énekeskönyv

“A meditációs éneklés a nem-mozduló tudat megtartása.
A hang és te már nem különböztök: eggyé válsz a világmindenséggel. Ezért igaz természeted meglátása a világmindenség lényegének meglátása.”

Küzdj és ébredj

“A kóan praxis a kérdés feltételében különbözik leginkább a többi módszertől,amikor az elme egyetlen megszokott mintázatát sem használhatja ahhoz, hogy teljes értékű választ adjon. …az intuíció átveszi az értelmi és érzelmi intelligencia helyét, messze meghaladva ezeket.”

Üss vagy fuss

“A paradox által kijelölt úton a fogalomalkotó, megkülönböztető és emlékező tudat lemond az egyeduralomról és szolgálja azt, amelynek eredetileg nincs neve, nincs formája – de maga a látás, az önvaló, az Ember…
A kóanok, nyíltszíni Dharma-küzdelmek, akárcsak a mesék párbeszédei, körbejárják a kimondhatatlant, kinyitják a lélek kapuját, hogy lásson tovább önképénél és így elérkezzen igazi önmagához.”

” A tanítások ebben a könyvben azok a jótanácsok, amelyeket én is elfogadtam volna fiatal anyaként… Amit itt megkapunk azok a letisztult válaszok, alapvető életigazságok, amelyeket talán a zsigereink mélyén még tudunk is, csak elfelejtettük őket.”
Csong An Szunim dharma-beszédekben adott gyermekneveléssel kapcsolatos válaszai irányt mutatnak nekünk szülőknek. Nem kell semmit megtanulni hozzá, nem kell semmit elolvasni, semmilyen tanfolyamot elvégezni, csupán felismerni az alapigazságokat és beintegrálni az életünkbe.

121

Az “éppen ilyen” a megfelelő helyzetet, a megfelelő viszonyulást jelenti. Ha tapasztalod igazi önvalódat, akkor egyetlen kapcsolat sem okoz gondot.

Nem okoz gondot a barátoddal, a barátnőddel vagy a férjeddel való kapcsolat. Az autód és te, a kávé és te – mindig helyesen fogsz viszonyulni a környezetedhez.

A zen tudat a mindennapi tudat.