Gyakran Ismételt Kérdések

Egy adott táborra/eseményre hogyan tudok jelentkezni?

Minden eseményünkre a Templom-tér közösségi felületünkön lehet jelentkezni: Templom-tér.hu

Az események menüpontban típusonként megtalálhatók az események. Az adott időpontra kattintva lehet megtalálni a részletes információkat és a jelentkezési felületet is.  A jelentkezem gombra kattintva meg kell válaszolni a szervezési kérdéseket, majd utána kártyás fizetéssel (Barion felületen) lehet kiegyenlíteni az önköltségi díjat. Sem e-mailben, sem telefonon, sem egyéb módon nem áll módunkban jelentkezést elfogadni.

Mikor és hol lesz Dharma beszéd?

A nyilvános Dharma beszédek időpontjait a  Templom-tér.hu közösségi felületünkön feltüntetjük.

 

Látom, hogy a barátom/családtagom szenved, szerintem a zen segíthet neki. Hogyan vegyem rá a zen gyakorlására?

Kérünk, ne próbáld családtagjaidat /barátaidat meggyőzni a zenről! Ha úgy érzed, hogy hasznos lehet számukra, mutasd meg nekik a honlapot a Templom-tér közösségi felületet, és youtube csatornánkat.

Ha ezután családtagjaid / barátaid saját elhatározásból kapcsolatba szeretnének velünk lépni, akkor szívesen fogadjuk megkeresésüket.

Kezdőként javasolt-e a tábor?

Igen, az egynapos zen és a tábor is kifejezetten kezdők számára lett létrehozva. Örömmel várunk minden jelentkezőt!

Szeretnék elindulni az Úton. Mit kell tennem?

Otthon, egyedül, bármiféle előképzettség nélkül nem javasoljuk a zen meditáció megkezdését! Az alapok helyes lefektetéséhez az élő hagyománnyal való közvetlen találkozás szükséges. Érdemes több közösséget is meglátogatni, beszélni felhatalmazással bíró tanítókkal, gyakorolni különböző csoportokban, a templomi eseményeken és így az élő tapasztalaton keresztül megismerni a Tant. Kifejezetetten lebeszélünk mindenkit a magányosan, csak könyvek olvasásából vagy egyéb pl. internetes forrásból táplálkozó gyakorlatok végzéséről!

Látogatható-e a Templom csak úgy fél napra?

Előzetes egyeztetés után igen, de csak a meghirdetett események között.

Kivételt képez a téli 90 napos elvonulás  (kjolcse) időszaka, amikor csak elvonulóként lehet érkezni.

Mit tegyek, ha szeretnék gyakorolni, de pszichés problémával küzdök?

Pszichés probléma fennállása esetén a zen meditáció NEM javasolt!

Aki pszichés tüneteket észlel magán, kérjük forduljon a megfelelő szakorvoshoz, terapeutához. A zen meditációt nem szabad pszichoaktív gyógyszerek hatása alatt végezni, csak egészséges embereknek ajánlott. Aki teráppiára jár, csakis terapeutája engedélyével, a megfelelő idő eltelte után kezdhet el meditálni.

A további feltételeket lásd a beleegyező nyilatkozban:

https://eredetifeny.hu/wp-content/uploads/2020/05/beleegyezo_nyilatkozat.pdf

Mit tegyek, ha családi problémával, párkapcsolati válsággal küzdök?

Tapasztalatunk szerint a Hellinger terápia és a zen meditáció közös gyakorlata hathatós segítséget nyújt ezen problémák megoldásában.

További információ: https://zellinger.hu/

Alkohol- / drog- / nikotinfüggőként részt vehetek-e zen gyakorláson?

Nem. Kérünk, ha ilyen problémával küzdesz menj végig a felgyógyuláshoz vezető út azon részén, ahol más szakemberek segítségével megszabadulhatsz a szenvedélybetegségedtől. Ezek után tudsz hathatósan foglalkozni azzal a karmával, amely szenvedélybetegséged gyökere. Az erről való leválasztódásban tud csak neked segíteni a zen.

Mit tegyek, ha súlyosan sérült gyermeket kell gondoznom egyedül, de nem bírom a nyomást?

Kérünk ilyen esetben fordulj családsegítő szolgálathoz. Miután a családi problémáid bizonyos szintig megoldást nyertek, reméljük, hogy eljutsz Templomunk olyan eseményeire, ahol ráláthatsz egyéni, páros, családi és csoportos karmádra. Annak megtisztításával meg tudod előzni a hasonló problémák kialakulását vagy a régiek újra előfordulását.

Mennyi az elvonulás díja?

Az elvonulás díja önköltségből és adományból tevődik össze. A Templom-térben az adott eseménynél minden esetben fel van tüntetve az önköltség mértéke. Minden további, tanításért jó szívvel felajánlott adományt hálával fogadunk. Ezt az önköltséggel együtt oda adhatod az irodában vagy a kihelyezett adományos ládákba beteheted.