Eredeti Fény Zen Templom

Az Eredeti Fény Zen Templom a koreai hagyomány szerves része. A Pilis-hegységben, a Fárikúti forrás közelében terül el hat hektárnyi területen. Szellemileg Szung Szán zen mester tanítását viszi tovább, megközelítésében alkalmazkodik a nyugati kultúra igényeihez, emellett megtartja azt a lényeget, amelyet a hagyomány képvisel. Korra, nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül bárki megismerkedhet a zen meditációval.

Templomunkban szerzetesek és világiak egyaránt gyakorolják a tiszta tudat elérését, és annak a mindennapi életbe történő átültetését. Sokféle gyakorlatot tartunk: a kezdők zen táborától kezdve a középhaladók és haladók intenzív elvonulásáig. Évente egy tíznapos, és egy kilencvennapos téli elvonulást is rendezünk a rövid gyakorlatokon kívül.
Részletes információ és jelentkezés a programokra minden esetben a templom-ter.hu közösségi felületünkön lehetséges.

A meditációs eseményeken kívül számos egyéb rendezvénynek adunk otthont: vendégcsoportok jelenléte, házassági, fogadalomtételi valamint megemlékező szertartások, Buddha Születésnapi ünnepség, Dharma beszédek, illetve alapító tanítónk, Szung Szán zen mester Nirvánába térésének évfordulója. Ezekhez kérjük az elérhetőségeinken vegyétek fel velünk a kapcsolatot, és figyeljétek a híradási felületeinket.

Az elvonulásokon kívül is van lehetőség részt venni a templom tevékenységében (kerti, konyhai és egyéb munkálatokban) akár önkéntes segítőként akár bentlakóként. Ennek módjához további információ a templom-ter.hu közösségi felületünkön az Önkéntesség fül alatt található!

Szeretettel várunk az Eredeti Fény Zen Templomban!

“Ha nagy szeretet és nagy részvét van benned, feltétel nélkül szeretsz és cselekszel. A feltétlen szeretet azt jelenti, hogy az “én” véleményem, az “én” körülményeim és az “én” helyzetem egyszerűen nincs meg bennünk. Csak mások segítése.”
Szung Szán zen mester

Hírlevél

Iratkozz fel, hogy érthesíthessünk lényeges történésekről.