Eredeti Fény Zen Templom

Az Eredeti Fény Zen Templom a koreai hagyomány szerves része. A Pilis-hegységben, a Fárikúti forrás közelében terül el hat hektárnyi területen. Szellemileg Szung Szán zen mester tanítását viszi tovább, megközelítésében alkalmazkodik a nyugati kultúra igényeihez, emellett megtartja azt a lényeget, amelyet a hagyomány képvisel. Korra, nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül bárki megismerkedhet a zen meditációval.

Templomunkban szerzetesek és világiak egyaránt gyakorolják a tiszta tudat elérését, és annak a mindennapi életbe történő átültetését. Sokféle gyakorlatot tartunk: a kezdők zen táborától kezdve a középhaladók és haladók intenzív elvonulásáig. Évente egy tíznapos, és egy kilencvennapos téli elvonulást is rendezünk a rövid gyakorlatokon kívül.
Részletes információ és jelentkezés a programokra minden esetben a templom-ter.hu közösségi felületünkön lehetséges.

A meditációs eseményeken kívül számos egyéb rendezvénynek adunk otthont: vendégcsoportok jelenléte, házassági, fogadalomtételi valamint megemlékező szertartások, Buddha Születésnapi ünnepség, Dharma beszédek, illetve alapító tanítónk, Szung Szán zen mester Nirvánába térésének évfordulója. Ezekhez kérjük az elérhetőségeinken vegyétek fel velünk a kapcsolatot, és figyeljétek a híradási felületeinket.

Az elvonulásokon kívül is van lehetőség részt venni a templom tevékenységében (kerti, konyhai és egyéb munkálatokban) akár önkéntes segítőként akár bentlakóként. Ennek módjához további információ a templom-ter.hu közösségi felületünkön az Önkéntesség fül alatt található!

A templom kirándulóknak csak előzetes bejelentkezéssel látogatható: eredetifeny@gmail.com

Szeretettel várunk az Eredeti Fény Zen Templomban!

„Ha nagy szeretet és nagy részvét van benned, feltétel nélkül szeretsz és cselekszel. A feltétlen szeretet azt jelenti, hogy az „én” véleményem, az „én” körülményeim és az „én” helyzetem egyszerűen nincs meg bennünk. Csak mások segítése.”
Szung Szán zen mester