Budapesti Zen Központ

Kedves Szangha!

A Bakáts utcai Budapesti Zen Központunkban március 25.-én szerdán megtartjuk közös gyakorlatunkat, azon a helyen az utolsót. Ezután legalább egy hónapos szünet lesz. Ennek oka, hogy a gyakorlóhely bérleti szerződése március 31-én lejár, és a visszamondott társbérletek miatt a bérleti díj fizetése ellehetetlenült. Ezért a szerződést nem újítjuk meg. Velünk egyetértésben új helyet keresnek bérlőtársaink. A kicsinosítás és költözés terén mindenki segítségére számítunk! Mihelyt konkrétumot tudunk, veletek is tudatjuk.

Jókívánságokkal és üdvözlettel:

Csong An Szunim, apát

szerdai (Csong An Szunim vezetésével, szertartási énekekkel, 30′-es ülőmeditációkkal, kóan interjúkkal) és hétfői (Dok Hae Szunim vezetésével, mindennapi esti énekekkel, 50′-es ülőmeditációkkal, kóan interjúkkal) napokon este 17:00-tól várjuk teával a kezdőket és azokat, akik beszélgetni szeretnének vagy kérdéseik vannak.
Kezdőoktatás a gyakorlatok előtt 17:30-tól, előzetes telefonos egyeztetést követően.
A gyakorlat pontosan 18:30-kor kezdődik. Kérünk mindenkit, hogy ennek megfelelően, időben érkezzen. A meditáció vége 20:50, de nagyobb létszám és kóan interjúk esetén ez tovább is tarthat.
Helyszíne: 1093 Budapest, Bakáts utca 5 IV/2., 37-es kapucsengő

Vasárnapi gyakorlataink határozatlan ideig szünetelnek.

Az öltözék megválasztásakor kérünk, ne viselj 1) trikót, ujjatlan felsőt, 2) mélyen kivágott felsőt, 3) rojtos, lebernyeges, lógó leples öltözéket, 4) térd fölé érő nadrágot, 5) szoknyát, 6) szorosan testhez simuló (sztreccs) ruhadarabokat, 7) feliratot, képet hordozó öltözéket, 8) rikító, élénk színű ruházatot. Kérünk továbbá, hogy a Dharma Terembe csak zokniban lépj be.

Budapesti gyakorlatainkat elvonulásaink ideje alatt is megtartjuk.

Alkalmaink nem ingyenesek és fix díjuk sincs. Kérjük, adományaitokkal segítsétek működésünket!

Telefon: +36-20/257-3856

A te tudatod is Buddha
Az én tudatom is Buddha
Buddha nézi Buddhát
― A tudat eltűnik
Tóban tükröződik a fenyőfa
Árnyéka sosem vizes
Kavicsok repülnek a vízbe
― Nézd, a fenyőfa táncol!

Hírlevél

Iratkozz fel, hogy érthesíthessünk lényeges történésekről.