Szeptemberi Zen tábor – 2021

Kedves Jelentkezők!

Zen tábort tartunk 2021. szeptember 16. (csütörtök) és 19. (vasárnap) között, Marthy Barna Dharma-mester vezetésével.

A hétvégi zen táborokat azért hoztuk létre, hogy kevésbé formális körülmények között a Szangha tagjai jobban megismerhessék a zent és egymást. A zen elvonulások szabályrendszere szükségszerűen szoros, a zen táboroké lazább.

Az esemény napirendje:

4:40Ébresztő
5:00Reggeli énekek
06:0040’ Ülőmeditáció
07:00Reggeli
07:45Munkaperiódus
10:0040’ Ülőmeditáció
11:00Ételfelajánló szertartás
12:00Ebéd
14:00-14:4040’ Ülőmeditáció
15:00-17:00Délutáni program
18:00Vacsora
19:00Esti énekek
19:302×40’ Ülőmeditáció
21:00Négy Bódhiszattva Fogadalom
22:00Villanyoltás

Jelentkezés előtt, kérjük, olvassátok el a Templomi Szabályokat és a Beleegyező Nyilatkozatot!

Az esemény önköltsége (a 3 teljes napra) 36 000Ft.
A jelentkezés visszaigazolásakor kérünk, utalj át az önköltségi díjból 15
000 Ft előleget a Közösség bankszámlájára,  az utalás megjegyzésében jelölve, hogy kinek a részére és melyik eseményre. Amennyiben külföldi számláról kellene utalnod, a teljes önköltséget rendezheted a helyszínen.

A részvétel csak teljes időre lehetséges. Természetesen azt megelőzően is lehet érkezni, illetve azután távozni.

Kérünk, add meg a Templomnak és gyakorlótársaidnak azt a tiszteletet és megbecsülést, hogy a tábor teljes időtartamát a Templomban töltöd, csütörtök délutántól vasárnap délutánig. Ha ez nem menne, akkor egynapos programjainkat Egynapos zen (eredetifeny.hu) ajánljuk figyelmedbe.

A jelentkezés az augusztus 20-tól elérhető űrlap beküldésével lehetséges, beküldésének sikerességét egy azonnali automatikus e-mail jelzi. Ezt követően (5-7 napon belül) mindenkivel személyes kapcsolatot veszünk fel a részvétel elfogadását, valamint az érkezés és távozás javasolt időpontját illetően, hogy minimálisra csökkenthessük a mozgást az elvonulás ideje alatt. A beküldés sikertelensége vagy a személyes válasz elmaradása esetén kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinkenKérjük, az eseményen való részvétel nyugtázásáig ne vásároljatok menetjegyet. 

A hely megközelítése autóval vagy gyalogosan itt található.
A busszal érkezőknek Esztergom Autóbuszállomástól vagy Búbánatvölgy megállóhelytől, a vonattal érkezőknek pedig Esztergom Vasútállomástól tudunk a Templomig transzportot biztosítani. A tömegközlekedést igénybe vevőktől kérjük, hogy legkésőbb csütörtök 15:00 óráig érkezzenek be Esztergomba, hogy a transzportot időben, kényelmesen lebonyolíthassuk.
Az autóval jövőket kérjük, úgy érkezzenek a helyszínre, hogy a pontosan 16:00 órakor kezdődő formai instrukción már kényelmesen részt vehessenek.

A tábor ideje alatt napi három vegetáriánus (igény szerint vegán) étkezést biztosítunk.

Hoznivalók: a szokásos tisztasági felszerelésen és gyakorló ruhán kívül hálózsák, elemlámpa, papucs, valamint ébresztésre alkalmas eszköz. Ülőmatrac és párna rendelkezésre áll a helyszínen.

A dharma termi öltözék megválasztásakor kérünk, ne viselj 1) trikót, ujjatlan felsőt (topot), 2) mélyen kivágott felsőt, 3) rojtos, lebernyeges, lógó leples öltözéket, 4) térd fölé érő nadrágot, 5) szoknyát, 6) szorosan testhez simuló (sztreccs) ruhadarabokat, 7) feliratot, képet hordozó öltözéket, 8) rikító, élénk színű ruházatot.
Kérünk továbbá, hogy a Dharma Terembe csak zokniban lépj be!

Aki komolyabb pszichés problémával küzd, pszichiáteri kezelés alatt áll vagy a nátha enyhe tüneteivel rendelkezik, annak a részvétele orvosi engedélyhez kötött. Lásd a Beleegyező nyilatkozatot.

Mivel szálláshelyeink száma korlátozott, kérünk, ha teheted, hozz sátrat.

Kérünk, add meg a templomnak és gyakorlótársaidnak azt a tiszteletet és megbecsülést, hogy a tábor teljes időtartamát a templomban töltöd, csütörtök délutántól vasárnap délutánig. Ha ez nem menne, akkor egynapos programjainkat ajánljuk figyelmedbe.

Köszönjük megértésed és együttműködésed.

Szeptemberi Zen tábor – 2021

  • Esemény kezdete: 2021.09.16
  • Esemény vége: 2021.09.19
  • Esemény kezdési ideje: 2021.09.16 16:00
  • Telefonszám: +36 20 257 3857
  • E-mail cím: eredetifeny@gmail.com
  • Kategória: Zen tábor - kezdő
  • Esemény vezetője: Marthy Barna Dharma-mester
  • Helyszín: Eredeti Fény Zen Templom